Actualitate

Bărbat suspectat de plănuirea unui atentat, arestat în statul Minnesota

<p><strong>FBI a anunţat luni că a arestat vineri un locuitor dintr-un orăşel din Minnesota, în nordul Statelor Unite, suspectat de pregătirea unui atentat cu bombe artizanale.

"FBI crede că a dejucat un atentat şi că în mod potenţial a salvat viaţa mai multor riverani", a anunţat poliţia federală într-un comunicat.


Anchetatorii l-au arestat vineri pe Buford Rogers, un tânăr în vârstă de 24 de ani, la domiciliul său de la Montevideo, un oraş cu până în 6.000 de locuitori, în vestul acestui stat rural.

În cursul percheziţiei, ei au găsit cokteiluri Molotov, "bombe-tub" - dispozitive explozive artizanale - şi o puşcă de asalt.


"Am descoperit existenţa unui proiect de atentat, pornind de la analiza mai multor informaţii şi cu ajutorul cooperării cu mai multe servicii din cadrul forţelor de ordine", a adăugat FBI în comunicat.

Suspectul, condamnat în trecut pentru furt, nu avea dreptul să deţină arme. Potrivit poliţiei, el a mărturisit că a tras de două ori cu o puşcă de asalt, într-un centru de antrenament. El a fost arestat pentru deţinere ilegală de arme de foc.


 

abonare newsletter