Actualitate

Liderul grupării din care făcea parte şi senseiul lui Nuţu Cămătaru a fost adus în ţară

<p><strong>Liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă din care făcea parte şi senseiul lui Nuţu Cămătaru, prins în Belgia după ce a fost dat în urmărire europeană, a fost extrădat şi adus în România, urmând să fie încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Mehedinţi, potrivit IGPR.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au precizat, pentru MEDIAFAX, că Grigore Mocanu a fost adus în ţară vineri, fiind preluat de o escortă aparţinând Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi.

Mocanu, în vârstă de 47 de ani, figura în baza de date a Poliţiei Române ca "most wanted", fiind unul dintre primii zece indivizi români căutaţi la nivel european pentru ispăşirea unor pedepse.

Potrivit anchetatorilor din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi, Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, care era dat în urmărire generală din martie 2011 şi care conducea o grupare specializată în recuperarea unor datorii exercitând violenţă asupra părţilor vătămate sau lipsindu-le de libertate, a fost prins la 18 martie 2012, într-o sală de fitness din Anvers, de către poliţiştii belgieni, care au pus în aplicare un mandat european de arestare.

abonare newsletter