Actualitate

Ardelenii, cei mai dornici să muncească în străinătate

<p><strong>Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate, în luna martie, au venit din partea ardelenilor şi bănăţenilor, acestea reprezentând 34,57% din totalul înregistrat pe platforma online Tjobs.ro, potrivit unui comunicat de presă al companiei, remis vineri. </strong></p>


Ţările care au primit cele mai multe aplicări în fiecare regiune au fost Germania şi Marea Britanie. În cazul Germaniei, departamentul cu cele mai multe aplicări a fost 'Construcţii/Amenajări', iar în cazul Marii Britanii, cele mai multe aplicări s-au înregistrat la 'Hoteluri/Turism'. 

"Aplicanţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov au preferat, în luna martie, ofertele de muncă din Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Grecia. Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania a crescut cu 49,27% faţă de luna februarie, datorită măririi numărului şi calităţii ofertelor din această ţară. Şi alte ţări au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: Cruise Ships a primit 5,43% din numărul total de aplicări, iar Danemarca 2,37%", se arată în comunicatul citat. 

Potrivit Tjobs, aplicanţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov au preferat ofertele de muncă ale departamentelor 'Hoteluri/Turism', 'Construcţii/Amenajări', 'Agricultură/Silvicultură/Zootehnie', ' Restaurant/Catering' şi 'Vase de Croazieră'. La polul opus s-au aflat ofertele din departamente, precum: 'Îngrijire bătrâni/Asistenţă socială' (6,09% din total) şi 'Personal Medical şi Sanitar' (4,55%).

Aplicanţii din Muntenia şi Dobrogea au preferat, în luna martie, ofertele de muncă din Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Grecia. Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania a crescut cu 17,03% faţă de luna februarie.

Numărul aplicărilor celor din Ardeal şi Banat la ofertele de muncă din Germania a crescut cu 66,32% faţă de luna februarie, şi reprezintă cea mai mare creştere comparativ cu celelalte regiuni. Şi alte ţări (în afară de Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Grecia) au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: Irlanda a primit 3,14% din numărul total de aplicări, iar Austria 1,80%.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter