Actualitate

Un diamant excepţional, evaluat la 30 milioane de dolari, scos la licitaţie

<p><strong><img src="documente/stories/300x250xthis-is-what-a-30-million-diamond-looks-like-300x250_jpg_pagespeed_ic_1geyf9kwyc.jpg" border="0" width="357" height="298" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Un diamant excepţional, extras din mina Jwaheng din Botswana şi estimat la 30 milioane de dolari, va fi scos la vânzare într-o licitaţie ce va fi organizată pe 15 mai, la Geneva, de casa Christie's.</strong></p>

 

Acest diamant avea în versiunea sa brută 236 de carate şi are după şlefuire 101,73 carate.


Un expert în diamante a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da aspectul actual, în formă de pară, cu o lungime de 4,1 centimetri şi o lăţime de 2,5 centimetri.

Nestemata este scoasă la vânzare de un bijutier specializat în diamante, iar fericitul câştigător al licitaţiei va avea dreptul să acorde un nume acestei pietre preţioase.


Casa Christie's va scoate la vânzare, în cadrul aceleiaşi licitaţii, un diamant roşu de 1,9 carate, montat într-un inel, estimat între 2 milioane de dolari şi 3 milioane de dolari.

Casa de licitaţii concurentă, Sotheby's, organizează la rândul ei în aceeaşi săptămână, în mai, tot la Geneva, două vânzări speciale de bijuterii şi ceasuri de lux.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter