Actualitate

Preşedintele israelian l-a invitat pe Papa Francisc în vizită la Ierusalim

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/30/shimon_peres_at_2009_wef.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele israelian Shimon Peres l-a invitat pe Papa Francisc, în numele 'întreg poporului israelian', să meargă la Ierusalim, a relatat marţi un grup de corespondenţi de presă la Vatican, la finalul primei audieri a unui lider israelian pe lângă noul Suveran Pontif, transmite AFP.

'Vă aştept la Ierusalim. Nu doar eu, ci întregul popor israelian', i-a transmis papei şeful statului israelian, la finalul unei întrevederi ce a durat circa treizeci de minute. Desfăşurarea acestei întrevederi nu era încă anunţată, dar un comunicat urma să fie publicat mai târziu în cursul zilei.

Preşedintele i-a oferit lui Papa Francisc o biblie de la Ierusalim în limbile ebraică şi în engleză, cu următoarea dedicaţie: 'Sanctităţii Voastre Francisc, astfel încât să puteţi avea succes în tot ceea ce faceţi şi peste tot pe unde mergeţi'.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace care urmează să meargă miercuri la Assisi /centrul Italiei/, a asigurat că 'se va ruga pentru el' în oraşul Sfântului Francisc. Cardinalul Jorge Bergoglio şi-a ales numele de Francisc în calitate de papă în memoria sfântului călugăr Francisc de la Assisi, notează AFP.

Această vizită, prima efectuată de un conducător din Orientul Mijlociu la noul papă, a fost monitorizată cu atenţie în regiune, pe fondul unei situaţii foarte tensionate, în contextul impasului negocierilor palestiniano-israeliene, al războiului din Siria şi al recrudescenţei islamismului în mai multe ţări. Noul papă a cristalizat numeroase aşteptări ale minorităţilor creştine, chiar dacă marja de manevră a Sfântului Scaun este limitată.


 

abonare newsletter