Actualitate

Ministrul italian de interne: Atacul asupra carabinierilor în faţa guvernului este 'un act izolat'

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/28/focuri_de_arma_07372100.jpg" border="0" alt="qmagazine.ro" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Focurile de armă trase duminică asupra a doi carabinieri în faţa sediului guvernului pot fi considerate 'un act izolat', 'gestul criminal tragic al unui şomer care a vrut să se sinucidă', a declarat noul ministru italian de interne, Angelino Alfano, transmit AFP şi Reuters.

"Primele investigaţii asupra incidentului sugerează că poate fi considerat un act izolat", a spus Alfano, precizând că în prezent se fac verificări suplimentare.

El a subliniat în faţa presei că 'situaţia generală a ordinii publice chiar şi după acest incident nu stârneşte preocupări', indicând în acelaşi timp că 'măsurile de supraveghere a obiectivelor de mare risc au fost întărite'.


Anterior, prrimarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat presei că atacul de duminică din faţa Palatului Chigi, sediul guvernului italian, nu poate fi descris ca act de terorism, deşi climatul politic dur din ultimele luni a amplificat tensiunile.

"Nu este un act de terorism, însă cu siguranţă climatul din ultimele luni nu a ajutat", a afirmat Alemanno.


Autorul atacului este un italian, Luigi Preiti, antreprenor în vârstă de 46 de ani, originar din regiunea Calabria, cu probleme psihice, potrivit presei italiene. El este de asemenea rănit.

Cei doi carabinieri răniţi în schimbul de focuri de armă din faţa sediului guvernului italian, Palatul Chigi, în timp ce noul cabinet al lui Enrico Letta depunea jurământul la doar un kilometru distanţă, la Palatul Quirinale, sediul preşedinţiei, au fost transportaţi la spital, dar nu ar fi în pericol să-şi piardă viaţa. Unul din carabinieri a fost rănit la gât, celălalt la picior.


O turistă însărcinată, aflată în piaţa Chigi, a fost rănită, dar nu este în stare gravă.



Citeşte şi:

Enrico Letta a depus jurământul ca nou şef al Guvernului italian


Focuri de armă în faţa sediului Guvernului italian, în timp ce noii miniştri depuneau jurământul

Ultimele Stiri
abonare newsletter