Actualitate

INCENDIU în Bistriţa: Două case şi mai multe anexe gospodăreşti au ars

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/27/pompieri_incendiu.jpg" border="0" alt="bacau.net" width="455" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Două case şi mai multe anexe gospodăreşti din comuna Romuli au ars într-un incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un incendiu, după ce locatarii uneia dintre case, doi octogenari, ar fi făcut foc într-o afumătoare, iar acesta s-a extins.</p>

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud Marius Rus a declarat, duminică, că incendiul a fost observat de o persoană care trecea cu maşina prin comuna Romuli, traversată de DN 17 C, şi care a alertat pompierii, sunând la 112.


"Iniţial s-a crezut că e un incendiu la o anexă, dar la faţa locului pompierii au văzut că ardeau două case şi mai multe anexe gospodăreşti. Au intervenit două echipaje ale noastre din Năsăud şi pompierii voluntari din Romuli. Şi localnicii au sărit să ajute, dar casele fiind din lemn au ars în totalitate. Din fericire, nu au fost victime umane, locatarii ambelor case reuşind să iasă la timp. Cei doi bătrâni de 80 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale întrucât au inhalat fum şi au făcut atac de panică", a declarat Marius Rus.

El a spus că pompierii au reuşit să stingă focul după circa patru ore, iar un echipaj a rămas în zonă ca să supravegheze focarul.


"Cauza incendiului este cel mai probabil focul făcut de cei doi bătrâni la o afumătoare”, a declarat Rus.

El a spus că pompierii au avut mult de luptat cu focul întrucât în apropiere era şi o pădure şi exista riscul ca flăcările să se extindă şi la ea.


Comuna Romuli se află la graniţa cu judeţul Maramureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter