Actualitate

Focuri de armă în faţa sediului Guvernului italian, în timp ce noii miniştri depuneau jurământul

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/28/focuri_de_arma_07372100.jpg" border="0" alt="qmagazine.ro" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Focuri de armă au fost trase duminică la prânz, rănind o persoană, în faţa Palatului Chigi, sediul Guvernului, la Roma, în momentul în care Guvernul Letta depunea jurământul la Palatul Quirinal, au anunţat agenţiile şi televiziunile italiene.</p>

 

Potrivit agenţiei Ansa, rănitul este un carabinier, iar persoana care a tras asupra sa a fost arestată. Doi ofiţeri de poliţie ar fi fost răniţi, potrivit Reuters iar bărbatul care a tras a fost arestat. Atacul a survenit în timp ce creştin democratul de stânga Enrico Letta a depus jurământul duminică la Palatul prezidenţial Quirinale, în calitate de nou şef al guvernului italian.


UPDATE Bilanţul atacului armat din faţa sediului guvernului italian creşte la trei răniţi

 

Bilanţul atacului armat din faţa sediului guvernului italian creşte la trei răniţi - transmite AFP. În timpul atacului, membrii noului guvern depuneau jurământul la palatul prezidenţial.


Potrivit Ansa, în afară de doi carabinieri, a fost rănită şi persoana care a atras asupra acestora

Un italian a fost arestat, presa italiană descriindu-l ca fiind un bărbat îmbrăcat elegant, cu costum şi cravată, care a tras şapte focuri de armă, cu un pistol. Excepţie face Sky Italia care spune că autorul atacului ar fi un străin de origine maghrebiană.


Poliţia a evacuat piaţa din faţa Palatului Chigi, sediul guvernului, şi piaţa din faţa Palatului Quirinale, sediul preşedinţiei Republicii.

Noul ministru al apărării, Mario Mauro, care a depus jurământul la Palatul Quirinale, s-a deplasat imediat la Palatul Chigi, pentru a urmări situaţia.


UPDATE: Autorul atentatului este un italian în vârstă de 46 de ani

Autorul atentatului de duminică din faţa Palatului Chigi, sediul guvernului, este un italian, Luigi Reiti, în vârstă de 46 de ani, originar din regiunea Calabria /sud/, informează site-ul de ştiri TgCom24 -Mediaset.

Cei doi carabinieri răniţi duminică cu focuri de armă în faţa sediului guvernului italian, Palatul Chigi, în timp ce noul cabinet depunea jurământul la Palatul Quirinale, sediul preşedinţiei, au fost transportaţi la un spital din capitala Italiei şi, potrivit unor surse de la acest spital, nu ar fi în pericol să-şi piardă viaţa. Unul din carabinieri a fost rănit la gât, celălalt la picior.


O turistă aflată în piaţa Chigi a fost rănită, dar nu este în condiţii grave.

Ultimele Stiri
abonare newsletter