Actualitate

Boc şi Uioreanu despre elevii din România: “viitorii votanţi”, “viitorii miniştri”

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/27/consiliul elevilor m 4.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Naţional al Elevilor se întruneşte în aceste zile, mai exact în perioada 27-30 aprilie, la Cluj-Napoca pentru a dezbate şi finaliza statutul elevilor.</p>

 

Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Cluj-Napoca abordează teme precum consilierea psiho-pedagogică, dotarea în educaţie sau desfăşurarea examenelor naţionale.


La deschiderea lucrărilor Consiliului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, primarul municipului Cluj-Napoca, Emil Boc şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, nu a putut fi prezent la eveniment, însă le-a transmis elevilor, printr-o videoconferinţă, că îşi doreşte ca următoarea întrunire să aibă loc la Bucureşti, pentru a putea dezbate împreună modificările aduse de elevi la statut.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a mărturisit că nu ştie cum să se comporte, „ca un tată sau ca un preşedinte de Consiliu Judeţean”, şi le-a recomandat tinerilor „să se folosească de autorităţile locale, să îşi folosească forţa şi capacitatea de convingere”, pentru că ei sunt „viitorii votanţi”.


La rândul său, primarul Emil Boc a subliniat faptul că întrunirea de la Cluj este, în primul rând, un exerciţiu democratic. De asemenea, el i-a invitat pe reprezentanţii elevilor să ia parte şi la evenimentele care se vor desfăşura la Cluj, cu ocazia anului Capitalei Europene a Tineretului, mai exact în 2015. „Voi reprezentaţi exact esenţa acestui oraş, pentru că Clujul este un oraş tânăr. Voi veţi fi viitorii miniştri ai acestei ţări, iar ceea ce faceţi azi este în primul rând un exerciţiu democratic. Vă invităm să fiţi şi în 2015 aici, la Cluj-Napoca”, a spus Emil Boc.

abonare newsletter