Actualitate

De Florii, atenţie la hoţii de buzunare de lângă biserici

<p><img src="documente/stories/08_august/jandarmi.jpg" border="0" alt="newsbucovina.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cu prilejul Sărbătorilor de Florii, efective de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona mai multor lăcaşuri de cult din municipiul Cluj-Napoca, precum şi la mănăstirea Floreşti-Tăuţi şi la biserici din localitatea Floreşti.

“Pentru desfăşurarea într-un climat sigur a manifestărilor religioase prilejuite de această sărbătoare, jandarmii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult unde se preconizează o afluenţă mare de persoane precum şi pe căile de acces către acestea pe timpul oficierii slujbelor religioase”, spune Anda Pop, purtător de cuvânt la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.


Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca le recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Ultimele Stiri
abonare newsletter