Actualitate

Au murit ARȘI DE VII în spital!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/26/incendiu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Incendiul declanşat în noaptea de joi spre vineri într-un spital psihiatric din regiunea Moscova s-a soldat cu 38 de morţi, dintr-un total de 41 de persoane, câte se aflau în clădire în momentul izbucnirii focului. Poliţia a deschis o anchetă penală, încercând să identifice motivele care au dus la moartea unui număr atât de mare de oameni, relatează Interfax.

Principala versiune a anchetatorilor: pacienţii sub influenţa tranchilizantelor nu s-au putut salva din cauza barelor de fier de la ferestre, scrie, la rândul său, în ediţia online, cotidianul popular Komsomolskaia Pravda.

Majoritatea pacienţilor morţi au fost descoperiţi în paturile lor de spital.

Alarma de incendiu a fost dată aproximativ la ora locală 02h00, iar echipajelor de pompieri le-a luat 1 oră şi 6 minute ca să ajungă la locul incidentului, în condiţiile în care cel mai apropiat serviciu de pompieri este situat la o distanţă de 50 de km de spitalul care a ars. La rândul lor, pompierii susţin că ar fi ajuns mai repede dacă podul peste râul care desparte unitatea lor de spital nu ar fi fost închis şi nu ar fi trebuit să parcurgă o rută ocolitoare.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, în clădire se aflau 41 de persoane în timpul incendiului.

'La 07h00, 12 corpuri fuseseră găsite', indică ministerul în alt comunicat, care precizează că, în total, doar trei persoane au supravieţuit incendiului: doi pacienţi, unul în vârstă de 26 de ani, şi altul de 69, precum şi o asistentă medicală (30 de ani).

Şeful Direcţiei principale de pompieri din regiunea Moscovei, Vadim Belovoşin, susţine că barele de fier de la ferestre nu au fost principalul impediment întrucât clădirea avea două ieşiri de urgenţă, suficient de largi pentru ca pacienţii să fie evacuaţi.

Asistenta medicală care s-a salvat a declarat că din cauza fumului foarte puternic a reuşit să scoată din clădire doar două persoane.

'Bare la ferestre sunt în unele locuri, iar în altele nu sunt', a spus şi medicul-şef al unităţii, într-o declaraţie pentru publicaţia Life News. Acesta a indicat că doar doi pacienţi erau imobilizaţi la pat, însă ceilalţi era suferinzi de boli mintale severe. În corpul clădirii care a ars se aflau internaţi pacienţi cu psihoză acută, alcoolici, precum şi un dependent de droguri şi câţiva cu schizofrenie. El nu a exclus ca focul să fi fost declanşat de unul din pacienţi care şi-a pus la cale evadarea din spital. Anchetatorii iau în considerare şi această versiune, după ce poliţiştii care desfăşoară investigaţii la faţa locului au descoperit un tunel de un metru şi jumătate.

Potrivit unor surse medicale, citate de Life News, pacienţii din spitalul din Ramenski se aflau în timpul incendiului sub influenţa unor tranchilizante puternice, prescrise în funcţie de diagnostic.

 

abonare newsletter