Actualitate

Vaticanul: Căsătoria este între un bărbat şi o femeie. Votul Parlamentului francez este unul ideologic

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/25/cuplu1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Decizia Parlamentului Franţei în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex reprezintă o "opţiune ideologică", ce creează "diviziuni" şi refuză să fie acceptată de "largi segmente ale societăţii", acuză publicaţia Vaticanului, Osservatore Romano.</strong>


Întrebat despre proiectul privind căsătoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a răspuns: "Nu mă bucură acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil să ştie ce înseamnă un tată sau o mamă".

"Căsătoria între un bărbat şi o femeie este un principiu fundamental", a spus el.

Publicaţia Osservatore Romano a denunţat "o opţiune ideologică ce divizează, mai mult decât să ofere protecţie tuturor tipurilor de relaţii".

Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, "care a susţinut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut să ţină cont de numeroasele voci care s-au ridicat în ultimele luni din cadrul societăţii franceze".

Vaticanul a subliniat că se opune categoric legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, regretând refuzul de organizare a unui referendum pe această temă.



Citeşte şi:

Parlamentul francez aprobă legea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex


Francezii protestează împotriva legii privind căsătoriile homosexuale

Căsătoria între homosexuali, mai aproape de legalizare în Franța



Ultimele Stiri
abonare newsletter