Actualitate

Familia Bush ar putea avea un nou candidat la preşedinţia SUA în 2016

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/25/sua-steag.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul preşedinte american George W. Bush l-a îndemnat, într-un interviu difuzat miercuri, pe fratele său mai mic Jeb să se lanseze în cursa pentru Casa Albă în 2016, subliniind că ar fi "un candidat minunat".</strong></p>

"El nu are nevoie de sfatul meu, pentru că ştie (...) «Lansează-te!»", a declarat fostul preşedinte în acest interviu difuzat înainte de inaugurarea unui muzeu despre cei opt ani ai săi la Casa Albă.

Fost guvernator în Florida, Jeb Bush s-ar putea afla printre favoriţii de partea republicanilor în cursa pentru învestire la alegerile prezidenţiale americane din 2016, dacă nu va fi afectat de preşedinţia controversată a fratelui său mai mare.

Dacă va reuşi, totuşi, să depăşească acest obstacol şi să ajungă la Casa Albă, acesta le-ar urma exemplul fratelui, dar şi tatălui său, George H. Bush, pentru prima dată în istoria politică americană.

Evocând posibilitatea ca fratele său să o înfrunte în 2016 pe Hillary Clinton - dacă aceasta va decide la rândul său să se prezinte în cursa pentru învestitura partidului său -, George W. Bush vede posibilitatea unei "imagini formidabile"

Un scrutin între un Bush şi un Clinton ar reînvia amintirile alegerilor din 1992, în urma cărora Bill Clinton l-a înlocuit la Casa Albă pe George Bush tatăl.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter