Actualitate

Medici ginecologi cercetaţi penal pentru culpă medicală

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/24/clinica-ginecolog1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a deschis o anchetă penală în cazul unei femei de 29 de ani care a murit la puţin timp de la naştere, la Clinica de Ginecologie nr. 1 din Cluj-Napoca. </strong></p>

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Sidonia Bolba, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că sesizarea a fost făcută de aparţinătorii femeii.

„Este o plângere depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. La nivelul IPJ, de anchetă se ocupă poliţişti din cadrul Serviciului de investigaţii criminale”, a declarat, pentru Agerpres, Anca Sidonia Bolba.


Directorul Institutului de Medicină Legală Cluj, Marius Vartic, a declarat, pentru Agerpres, că femeia ar fi murit din cauza unei embolii amniotice.

„În IML Cluj-Napoca, în baza ordonanţei emise de Poliţia Cluj, s-a efectuat necropsia femeii. Necropsia a fost efectuată de o comisie formată din doi medici primari legişti, alăturat au fost înaintate şi piesele operatorii spre examinare. La finalul necropsiei, drept concluzii preliminare, s-a constatat afirmativ o embolie amniotică. După investigaţiile complementare care se vor finaliza într-un termen de 30 de zile se vor trage concluziile finale”, a menţionat Marius Vartic.


Specialiștii în obstretică-ginecologie susţin că embolia amniotică apare foarte rar şi este foarte gravă. În plus, riscul emboliei amniotice crește semnificativ atunci când travaliul este indus medicamentos.

abonare newsletter