Actualitate

Cluj: Soluţia pentru stoparea plecării medicilor spre vest - o mai bună remunerare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/23/medic bani.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, Andor Laszlo, a declarat marţi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu oamenii de afaceri, că soluţia pentru stoparea plecării medicilor spre ţările din vestul Europei este o mai bună remunerare a acestora de către autorităţile naţionale sau locale. </strong></p>

Întrebat,marţi, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Cluj, dacă există o strategie de oprire a plecării medicilor din statele est-europene către cele din vest, comisarul european Andor Laszlo a spus că dacă o ţară sau o municipalitate consideră că plecarea medicilor creşte riscul ca funcţionarea sistemului medical să fie o problemă, ele însele trebuie să găsească strategii adecvate.


"Libertatea de a merge oriunde în UE la muncă se aplică şi medicilor şi altor profesii. Dacă o ţară sau o municipalitate consideră că plecarea medicilor creşte riscul ca funcţionarea sistemului medical să fie o problemă, ele însele trebuie să găsească strategii adecvate, în special o mai bună remunerare a medicilor" , a spus Andor Laszlo.

Andor Laszlo a participat, marţi, la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ. El a sosit la Cluj-Napoca luni seară şi a avut o întâlnire cu oficialităţile judeţene şi cu reprezentanţi ai mediului universitar.


În cursul dimineţii de marţi, comisarul european a avut o întâlnire informală cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, iar ulterior a susţinut o conferinţă la Universitatea "Babeş-Bolyai".

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter