Actualitate

Poliţistul care a luat mită bani, cauciucuri cu jante şi un radiocasetofon, trimis în judecată de DNA Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/23/curtea de apel judecatorie rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Marceş Făcăeru, ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată. </strong></p>

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada august 2012 - aprilie 2013, inculpatul Marcel Făcăeru, în mod repetat, a pretins şi primit bani şi diferite bunuri de la două persoane denunţătoare, respectiv 300 de euro, un ceas în valoare de 420 lei, patru cauciucuri cu jante în valoare de 550 lei şi un radiocasetofon cu TV încorporat, pentru ca, prin folosirea influenţei sale, să intervină pe lângă un coleg, agent de poliţie în cadrul aceluiaşi serviciu şi să-l determine să urgenteze cercetările într-o cauză penală care îl viza pe fostul soţ al uneia din persoanele denunţătoare. Persoana cercetată era suspectată de comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de droguri.


În aceeaşi cauză s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Marcel Făcăeru pentru alte două acte materiale ce intră în conţinutul infracţiunii de trafic de influenţă, respectiv pretinderea şi primirea sumei de 1.500 lei şi pretinderea sumei de 700 de euro, întrucât probatoriul a fost insuficient pentru a dovedi săvârşirea acestor fapte.

La data de 10 aprilie, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe un termen de 29 de zile. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.


În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul M.A.I - Direcţia Generală Anticorupţie.

 



 

Citeşte şi:


UPDATE: POLIŢIST reţinut de DNA Cluj: A cerut mită bani, cauciucuri şi un radiocasetofon

 



abonare newsletter