Actualitate

Ce decizie a luat comisia de disciplină a revistei Tribuna în cazul poetului Ştefan Manasia

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/22/mircea arman.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comisia de disciplină a revistei „Tribuna”, în frunte cu managerul Micea Arman, s-a pronunţat luni, în jurul prânzului, în cazul poetului Ştefan Manasia, care a fost convocat pentru „delictul” de a prezenta, într-un articol de opinie apărut în “Observator cultural” viziunea sa asupra schimbărilor survenite în ultimele luni la această revistă. </strong></p>

Ştefan Manasia a primit doar un avertisment. Directorul revistei, Mircea Arman, a refuzat să precizeze motivul pentru care l-a chemat pe scriitor în faţa comisiei. „Nu doresc să dau declaraţii. L-am chemat pe domnul Manasia în faţa comisiei de disciplină, în virtutea prerogativelor mele legale, va răspunde în consecinţă, pentru faptele pe care le-a făcut. Dânşii nu au calitatea să afirme aceste chestiuni despre mine. Sunt alţii care afirmă exact contrariul, de exemplu, Nicolae Breban şi Andrei Marga. Nu e vorba de opinii, dumneavostră puteţi să vorbiţi împotriva instituţiei la care sunteţi angajat? Legea spune că nu poţi vorbi”, a precizat Mircea Arman.


Peste 50 de persoane, scriitori, poeţi, directori de edituri, profesori şi studenţi, au protestat luni dimineaţa faţă de abuzurile săvârşite de noul manager al revistei Tribuna, Mircea Arman. La faţa locului au sosit şi forţele de ordine, doi poliţişti şi doi jandarmi. Mircea Arman a reclamat deranjarea ordinii publice. Forţele de ordine au sosit la sediul revistei Tribuna unde i-au legitimat pe câţiva dintre susţinătorii poetului Ştefan Manasia.

abonare newsletter