Actualitate

Doi ciobani au fost ATACAȚI de un urs

<p><strong>Un cioban în vârstă de 49 de ani a fost grav rănit după ce a fost atacat de un urs, în zona Secu din nordul judeţului Harghita, iar un coleg al său este căutat, luni, de zeci de jandarmi, poliţişti şi pădurari, bărbatul supravieţuitor afirmând că acesta ar fi fost ucis de urs.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, luni, că cei doi ciobani, în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, care se aflau la păşunat cu oile din localitatea Bilbor, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de comună, au fost atacaţi de un urs, duminică seară, în jurul orei 20.00.


Bărbatul de 49 de ani a fost grav rănit, însă a reuşit să scape din ghearele animalului şi a ajuns în satul Secu, unde a cerut ajutor, afirmând că celălalt cioban ar fi fost omorât de urs.

Imediat au fost alertaţi jandarmii, poliţiştii din zonă şi pădurarii, care au început să îl caute pe bărbatul în vârstă de 59 de ani, iar o ambulanţă SMURD l-a transportat pe cel rănit la spitalul din Topliţa, unde a fost internat, medicii constatând că a suferit multiple răni în zona abdomenului şi la antebraţul stâng.


"Pacientul, care a fost adus cu multiple plăgi în zona abdomenului şi cu o fractură la antebrat stâng, a fost operat şi acum este în stare stabilă", a declarat asistenta Elena Pui de la Secţia Chirurgie a Spitalului Topliţa.

Ciobanul dispărut nu a fost găsit, căutările fiind reluate luni dimineaţă de 20 de jandarmi, poliţişti şi pădurari.


 

abonare newsletter