Actualitate

EXCURSIE de ecologizare a Fânaţelor Clujului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/19/fanatele clujului.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Asociaţia Transilvania Verde invită toţi iubitorii de natură într-o excursie de primăvară în Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului care va avea loc mâine, de la ora 10:00.

Punctul de plecare este intersecţia străzii Oaşului cu Bulevardul Muncii (punct de referinţă Broasca Verde sau supermarketul Real). De aici sunt 6 km pe un drum pietruit până la aria protejată.


“Vom parcurge poteca tematică inaugurată în anul 2010 şi vom realiza inventarierea panourilor informative în vederea stabilirii necesarului de reparaţii, acestea fiind parţial distruse în ultimele ani. Totodată vom colecta deşeurile de pe aria protejată, iar la sfârşitul acţiunii participanţii vor fi invitaţi la o gustare rece şi o dezbatere liberă despre frumuseţile naturale şi problemele întâlnite”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Acţiunea de mâine face parte din proiectul proiectul “Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului - o comoară neglijată” în cadrul căruia se va realiza repararea panourilor de informare aferente potecii tematice de vizitare, igienizarea rezervaţiei, implicarea elevilor în activităţi de educaţie ecologică pe teren, organizarea Zilei Biodiversităţii şi prezentarea valorilor naturale de la Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului pentru clujeni în cadrul unei competiţii de fotografii şi expoziţie în oraş. Proiectul se va desfăşura în perioada aprilie-septembrie dintr-un buget total de peste 25.000 lei, în parteneriat cu mai multe ONG-uri şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj.


În această perioadă de primăvara Fânaţele Clujului este o zonă deosebit de frumoasă fiind împodobită de numeroase specii de plante înflorite. Rezervaţia Naturală Fânaţele Clujului păstrează un petec din peisajul natural şi semi-natural dezvoltat în această zonă în decursul a mai multor secole. Bogăţia acestei zone a captat interesul specialiştilor la începutul anilor 1900, determinându-i să desemneze aici unul dintre primele arii protejate din ţară.

abonare newsletter