Actualitate

ALEGERILE din VENEZUELA: Toate urnele de la alegerile prezidenţiale vor fi verificate

<p><strong>Autoritatea electorală din Venezuela a anunţat joi că va verifica toate urnele folosite în alegerile prezidenţiale de duminică, după victoria lui Nicolas Maduro, contestată de opoziţie.

"Am convenit, prin respectarea normelor electorale, să extindem verificările" la urnele care nu au fost încă inspectate, a declarat preşedintele Consiliului Naţional Electoral (CNE), Tibisay Lucena, în cadrul unei conferinţe de presă.


Liderul opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a anunţat că acceptă această propunere. "Echipa de campanie a opoziţiei accpetă ce a anunţat CNE ţării", a declarat Capriles în cadrul unei conferinţe de presă, asigurând că această verificare va permite să se "demonstreze adevărul".

"Vreau ca astăzi să felicit poporul nostru, deoarece a fost o luptă a tuturor venezuelenilor şi venezuelenelor", a declarat guvernatorul statului Miranda (nord), care a cerut o nouă verificare încă din seara scrutinului.


Până în prezent, au fost verificate 54 la sută din urne de către arbitrul electoral în ziua alegerilor. Lucena a declarat că CNE va "realiza un audit al celor 46 la sută de urne" restante.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter