Actualitate

Noi incidente în Boston: Un poliţist a fost împuşcat mortal

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/19/boston-mic.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un bărbat înarmat a ucis joi seara un ofiţer de poliţie la Massachusetts Institute of Techology (MIT) din Boston, oraş situat în nord-estul SUA, au anunţat canalele de televiziune locale, preluate de AFP. </strong></p>

 


Prestigioasa universitate a indicat pe site-ul său internet că situaţia este "extrem de periculoasă" şi a cerut studenţilor să nu iasă din universitate, precizând că o clădire a campusului este încercuită de forţele de ordine.
Universitatea Massachusetts este situată într-o suburbie a oraşului Boston, unde un dublu atentat s-a soldat luni, la linia de sosire a maratonului tradiţional cu trei morţi, printre care şi un băieţel de opt ani, precum şi 180 de răniţi.
Nicio legătură între cele două evenimente nu a fost stabilită până în prezent, scrie agenţia franceză de presă.
Primele împuşcături s-au auzit în jurul orei /locale/ 22h48 (02h48 GMT vineri), potrivit comunicatului MIT.
"Zona este încercuită. Vă rugăm să staţi departe de această zonă până la noi informaţii", se mai afirmă în text.
Numeroşi poliţişti au fost mobilizaţi la locul incidentului şi elicoptere survolează zona, au relatat media americane.
Schimbul de focuri la MIT intervine în contextul dezbaterii proiectului de lege propus de preşedintele Barack Obama cu privire la înăsprirea regulilor de vânzare a armelor de foc. În urmă cu două zile, amendamentele au fost respinse de către camera superioară a parlamentului SUA, dar liderul de la Casa Albă a declarat că nu are de gând să renunţe.

abonare newsletter