Actualitate

De ce pe eticheta berii URSUS scrie CLUJ?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/ursussticla.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deşi au trecut deja doi ani de când producătorul de bere Ursus şi-a mutat fabrica de la Cluj-Napoca, pe etichetele produsului încă apare menţiunea „Bere Cluj”. <br /></strong></p>

Motivul, potirivt reprezentanţilor companiei Ursus Breweries, ar fi acela că denumirea este impusă de o normă europeană a producătorilor de bere, care cere ca pe ambalaje să apară locul unde a fost produsă prima dată şi anul când a fost produsă prima dată.


“Etichetarea respectă normele la nivel european. Noi nu pretindem că berea este produsă la Cluj. Este o practică în industria berii ca pe ambalaje să apară locul unde a fost produsă prima dată şi anul când a fost produsă prima dată”, afirmă reprezentanţii Ursus, potrivit Ziarului Financiar.

 


 

O parte din fabrica URSUS de la Cluj, demolată la 135 după ani de la înfiinţare

Potirvit aceloraşi surse, decizia de a demola o parte din clădirile fostei fabrici de bere Ursus a fost luată în urma faptului că acestea necesitau întreţinere şi supraveghere, generând riscuri şi costuri care nu se justifică din moment ce fabrica nu mai funcţionează.


“Clădirile necesitau întreţinere şi supraveghere pentru a le asigura securitatea şi siguranţa, generând riscuri şi costuri care nu se justifică. Credem că este atât în interesul companiei, cât şi în cel al Clujului şi al clujenilor ca terenul fostei fabrici să capete o nouă destinaţie generatoare de activitate şi locuri de muncă”, au spus aceştia.

Reprezentanţii Ursus au mai afirmat că principalul motiv pentru care fabrica de la Cluj-Napoca a fost închisă îl reprezintă amplasamentul prost,  care nu oferă o flexibilitate de dezvoltare şi de extindere a fabricii, ea fiind construită exact în centrul oraşului.


“Dezafectarea producţiei industriale la fabrica de bere din Cluj a început în urmă cu peste 2 ani din cauza lipsei de flexibilitate a locaţiei fabricii. Fiind o unitate de producţie în interiorul oraşului, aceasta avea oportunităţi limitate de dezvoltare şi costuri de operare mai mari, dificil de susţinut în contextul scăderii pieţei de bere din România din acel moment. Construcţiile industriale care sunt în curs de dezafectare ocupă un spaţiu în interiorul oraşului, spaţiu care poate fi folosit mai eficient”, au explicat oficiali Ursus pentru Ziarul Financiar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter