Actualitate

Noul videoclip al lui Psy, interzis în Coreea de Sud. Poate "să dăuneze ordinii publice"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/psy.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Difuzarea noului videoclip al cântăreţului Psy, "Gentleman", a fost interzisă la televiziunea publică din Coreea de Sud, ai cărei reprezentanţi au declarat, joi, că acesta poate "să dăuneze ordinii publice".

Preşedintele ţării, Park Geun-Hye, l-a felicitat însă pe cântăreţul Psy pentru faptul că a respectat legea drepturilor de autor din această ţară şi a transferat suma aferentă - a cărei valoare nu a fost dată publicităţii - inventatorilor unui pas de dans pe care Psy l-a preluat în videoclipul său.


Într-un comunicat oficial, postul public de televiziune KBS afirmă că anumite pasaje din acel videoclip oferă tinerilor telespectatori un exemplu negativ şi că videoclipul nu răspunde criiteriilor sale de difuzare.

Imaginile îl arată pe cântăreţ mergând pe mijlocul străzii şi lovind cu piciorul un stâlp pe care este afişată inscripţia "Parcarea interzisă".


"Interzicem formal orice material susceptibil să dăuneze ordinii publice", se afirmă în comunicatul KBS.

În schimb, preşedintele ţării l-a felicitat pe starul sud-coreean pentru faptul că a plătit dreptul de a împrumuta un pas de dans de la grupul de cântăreţe Brown Eyed Girls.


Psy a plătit o anumită sumă coregrafilor care au creat acel pas de dans - o mişcare din şolduri -, utilizat şi de grupul Brown Eyed Girls în cântecul "Abracadabra", lansat din 2009.

Această "recunoaştere a valorii creativităţii altor persoane reprezintă un caz exemplar", a declarat şeful statului sud-coreean, cu ocazia unei întruniri cu înalţi responsabili politici şi economici.


"Gentleman", lansat sâmbăta trecută pe YouTube, avea 142 de milioane de vizualizări joi, în jurul orei 10.00 GMT. Precedentul cântec lansat de Psy, "Gangnam Style", este videoclipul cel mai vizualizat din istoria acestui site de partajare de fişiere video, cu peste 1,5 miliarde de vizualizări.

 

abonare newsletter