Actualitate

Câinii din Apahida pot fi sterilizaţi GRATUIT la finalul lunii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/campanie sterilizare-1.jpg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Asociaţia Nuca Animal Welfare va fi prezentă în zilele de 25, 26, 27 si 28 aprilie, la Staţia de Epurare Apahida pentru o acţiune de sterilizare şi microcipare gratuită a câinilor cu şi fără stăpân.

Costul sterilizărilor va fi acoperit din fondurile asociaţiei care va aduce o echipă formată din medici veterinari cunoscuţi pentru profesionalismul şi experienţa lor: Madaras Péter şi Adina Feher. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Primăria Apahida va oferi microcipurile pentru toţi câinii din comună, şi asta fără a percepe nici o taxă ulterioară pentru deţinerea animalelor de companie.


Locuitorii comunei Apahida sunt asteptaţi să vină împreună cu câinele deţinut pentru identificarea prin microcipare şi sterilizarea acestuia, putând beneficia gratuit de aceste servicii medical-veterinare, care în curând vor fi obligatorii în întreaga ţară.

Sterilizarea unui căţel durează în medie 30 de minute, însă acest lucru va depinde de numărul de câini prezenţi, astfel încât, persoanele care vor să se asigure că nu vor aştepta mai mult de atât sunt rugate să se programeze la numarul de telefon 0749 189 375.


Se caută gazde provizorii pentru căţei

Deoarece asociaţia Nuca Animal Welfare nu dispune de un adăpost, căţeii fără stăpân care vor fi şi ei identificaţi şi sterilizaţi vor fi reteritorializaţi în scurt timp. Totuşi, persoanele interesate să adopte sau să ţină în foster unul din acei căţei abandonaţi, vor putea găsi fotografiile si descrierea acestora pe pagina asociaţiei: facebook.com/asociatianuca.

Echipa asociaţiei Nuca subliniază faptul că sterilizarea eficientă este recomandată de specialiştii în medicina veterinară pentru câinii de rasă mixtă, dar şi pentru cei de rasă pură de la care nu se doresc pui şi totodată şi pentru sănătatea câinelui.




Ultimele Stiri
abonare newsletter