Actualitate

Service-urile auto şi vulcanizările din Cluj, luate la puricat de OPC

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/03 elevi inaugurare service auto scoala liceul transporturi rp 07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 20 de service-uri auto şi mai multe unităţi de vulcanizare din Cluj-Napoca au fost controlate de inspectorii Protecţiei Consumatorilor Cluj. Pentru neregulile descoperite inspectorii OPC au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 de lei. </strong></p>

 


În urma controlului unele service-uri auto au fost închise temporar. “Au fost controlaţi  25 operatori economici, din care la 21 operatori economici s-au găsit abateri. S-au aplicat 21 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei, precum şi măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, până la eliminarea deficienţelor constatate”, spun inspectorii OPC Cluj.

Cele mai multe deficienţe semnalate se referă la: autorizaţia de funcţionare emisă de RAR expirată, lipsa afişării tarifelor aferente principalelor lucrări sau afişarea acestora fără a indica preţul cu TV, nota comandă întocmită la preluarea-predarea autovehicolelor,  la modalitatea de asigurare a garanţiei şi tratarea neconformităţilor nu se menţionează termenul  de soluţionare a acestora, produsele lichid de frână, lavete, aditivi şi piese auto s-au regăsit la comercializare fără traducere în limba română a elementelor de identificare-caracterizare a acestora, instrucţiuni de utilizare, avertizări.


În ceea ce priveşte unităţile de vulcanizare, au fost controlaţi un număr de 15  operatori economici, la 12 dintre aceştia fiind semnalate neconformităţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 17.500 lei, fiind dispuse şi măsuri de oprire temporara a prestării serviciului până la eliminarea dificienţelor şi intrarea în legalitate.

“Printre deficienţele semnalate se numără lipsa autorizaţiei emisă de Registrul Auto Român, lipsa acordării unei perioade de garanţie pentru serviciul prestat, neindicarea preţurilor şi tarifelor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, respectiv fără a indica preţul final cu TVA, lipsa informării consumatorilor referitor la termenul de execuţie al serviciilor prestate, lipsa afişării orarului de funcţionare a unităţii de vulcanizare”, mai precizează inspectorii OPC Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter