Actualitate

Cererea de intrare insolvenţă a combinatului Mechel Câmpia Turzii, aprobată

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/15/02-mechel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tribunalul Comercial Cluj a aprobat, miercuri, intrarea în insolvenţă a combinatului Mechel Câmpia Turzii şi a numit un administrator judiciar care va analiza dacă societatea se va reorganiza sau va intra în faliment.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Moţu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că solicitarea de intrare în insolvenţă a combinatului a fost depusă de Mechel Câmpia Turzii şi de circa zece creditori.


"Tribunalul Comercial Cluj a aprobat intrarea în insolvenţă a combinatului, în urma unei cereri formulate de debitoarea Mechel Câmpia Turzii şi de circa zece creditori. În urma acestei decizii, se va intra într-o procedură care are ca scop recuperarea creanţelor şi oprirea acumulării de noi pierderi. A fost numit şi un administrator judiciar, o firmă din Bucureşti, care va analiza cele două posibilităţi care există, de reorganizare judiciară a combinatului sau de declarare a falimentului", a spus Moţu.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca decizia care se va lua după intrarea în insolvenţă a combinatului să fie cea de reorganizare.


"În urma aprobării insolvenţei, nu mai pot fi tăiate din combinat utilităţile. Sperăm să aibă loc o reorganizare a combinatului, aşa ne-au promis cei de la Invest Nikarom, acţionarul Mechel, iar astfel poate reporni producţia", a spus Pascu.

Potrivit acestuia, deocamdată, cei circa 370 de angajaţi rămân în combinat.



Citeşte şi:

Mechel Câmpia Turzii, fostă companie din grupul rus Mechel, a solicitat intrarea în insolvenţă



Ultimele Stiri
abonare newsletter