Actualitate

Un deţinut de la Penitenciarul Gherla s-a spânzurat

<p><strong>Un bărbat de 38 de ani s-a spânzurat luni în jurul prânzului la Penitenciarul Gherla. Bărbatul a fost găsit de colegul de celulă, care a anunţat conducerea penitenciarului. El s-a spânzurat cu un cordon de o ţeavă a instalaţiei de încălzire. </strong></p>

 


“În data de 15 aprilie, în jurul orei 13.30, persoana condamnată R.I.V., în vârstă de 38 de ani care executa o pedepsă privativă de libertate în regim deschis în cadrul Penitenciarului Gherla, a fost găsită spânzurată cu un cordon textil, de o țeavă a instalației de încălzire, de către colegul de cameră întors de la activități lucrative. La sosirea personalului medical de seviciu al unității, persoana decedată nu mai prezenta semne vitale, iar decesul a fost constatat la ora 13.38 de către personalul ambulanței, sosit la fața locului”, a declarat Dan Donciu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Gherla.

Primele măsuri întreprinse de către conducerea Penitenciarului Gherla au fost anunţarea familiei persoanei decedate, a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, IML Cluj, Poliţia Municipiului Gherla şi Adminsitraţia Naţională a Penitenciarelor. Totodată a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.


Din primele verificări nu s-au putut stabili cauzele care au stat la baza actului de suicid.


Citeşte şi:


Un deţinut de la Penitenciarul Gherla, condamnat pentru OMOR, a MURIT


abonare newsletter