Actualitate

Clujenii se pregătesc pentru un al doilea “Marş al Tăcerii” împotriva construirii crematoriului din Mănăştur

<div id="yui_3_7_2_1_1366016214320_2400" style="text-align: justify;"><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/15/02-protest crematoriu manastur _sc_002.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul parlamentar Mircia Giurgiu se preg<span lang="RO">ăteşte de organizarea unui alt </span>,,Marş al Tăcerii” împotriva construirii crematoriului din Mănăştur, după ce, în urmă cu un an, a organizat un eveniment asemănător. El a depus o solicitare în acest sens la Primăria Cluj-Napoca.

”Vă rog să aprobaţi desfăşurarea unui ,,Marş al Tăcerii” în ziua de vineri 26 aprilie 2013 între orele 14.00-16.00 pe următorul traseu: Cimitirul Mănăştur (Biserica Adormirea Maicii Domnului)-strada Govora-Calea Mănăştur-Calea Moţilor-Primăria Municipiului Cluj-Napoca- strada Memorandumului-Piaţa Unirii-Bulevardul 21 Decembrie 1989-Prefectura Judeţului Cluj. Menţionăm că această acţiune va avea loc împotriva construirii Crematoriului uman în Cimitirul Mănăştur şi vor participa peste 100 de persoane”, a scris în cererea de aprobare a marşului Mircia Giurgiu.
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că vor utiliza toate căile de atac posibile pentru a împiedica construcţia crematoriului uman în Mănăştur. Declaraţia de “război” vine la câteva zile după ce firma RDK Cremation a obţinut câştig de cauză la Tribunalul Cluj, care a decis că asocierea cu Primăria rămâne în continuare valabilă.
Tribunalul Cluj a decis să admită cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Local prin care s-a anulat asocierea municipalităţii cu RDK, cea care îşi doreşte să construiască un crematoriu în Cluj. Decizia Tribunalui Cluj nu este finală şi poate fi atacată cu recurs.
Reprezentanţii firmei RDK Cremation au precizat că prin această decizie se aşteaptă la un val de proteste din partea clujenilor împotriva construirii crematoriului. Unul dintre acţionarii RDK Cremation, Mircea Dunca, a declarat că deocamdată nu comentează această decizie, având în vedere că va fi atacată cu recurs de Primăria Cluj-Napoca “Nu comentez nicicum această decizie, nu mă bucură. Sunt convins că vor urma proteste, în orice chestie e cineva care nu este de acord. Noi avem documente care toate arată că putem face acolo crematoriul fără să afectăm sănătatea oamenilor sau mediul. Noi suntem deschişi să organizăm dezbateri cu oamenii din Mănăştur, să înţeleagă demersul nostru. Noi dorim ca investiţia să se realizeze”, a precizat Dunca.


Citeşte şi:


 

Crematoriul uman din Mănăştur, mai aproape de realizare


Marş al tăcerii împotriva crematoriului uman

abonare newsletter