Actualitate

Accidentul aviatic din Bali: Piloţii nu consumaseră nici alcool, nici droguri

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/15/431726d97142ec0c2e0f6a706700d55a.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pilotul şi copilotul avionului Lion Air care s-a prăbuşit în mare sâmbătă la Bali, accident soldat numai cu răniţi printre cele 108 persoane aflate la bord, nu au consumat nici droguri, nici alcool, a informat luni o sursă oficială, preluată de AFP. </strong></p>

 


'Analizele de urină pentru depistarea prezenţei alcoolului sau stupefiantelor au ieşit negative pentru pilot şi copilot', a indicat pentru agenţia franceză de presă Bambang Ervan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, precizând totuşi că sunt aşteptate concluziile testelor suplimentare antidrog, făcute pe mostre de păr.

Lion Air, cea mai mare companie privată a Indoneziei, a fost sancţionată de autorităţi în ianuarie 2012 după arestarea mai multora dintre piloţii săi pentru posesie de metamfetamină.

Aeronava Boeing a ratat sâmbătă pista de aterizare de pe aeroportul internaţional Denpasar, pe insula indoneziană Bali, prăbuşindu-se apoi în mare. Cele 108 persoane aflate la bord, între care 101 pasageri, au supravieţuit, însă circa 40 dintre aceştia au fost răniţi.

O anchetă a fost lansată de Comisia naţională pentru securitatea în transporturi, ale cărei concluzii preliminare sunt aşteptate în două până la trei luni, potrivit lui Ervan.

Boeing-ul 737-800 era nou şi a fost pus în serviciu în urmă cu o lună. Pilotul indonezian, Mahlup Gozali, are peste 10.000 de ore de zbor la activ, a indicat Lion Air.

Condiţiile meteorologice şi vizibilitatea erau 'bune' la momentul accidentului, însă pista era acoperită de nori grei, potrivit autorităţilor aeroportuare, ceea ce i-a determinat pe unii experţi să evoce formarea unui gol de aer sau chiar a unui fenomen numit vânt de forfecare, adică o schimbare bruscă a direcţiei şi vitezei vântului.


 


Citește și:

Un avion cu 100 de persoane la bord s-a prăbuşit

Ultimele Stiri
abonare newsletter