Actualitate

Nicolas Maduro a câştigat alegerile prezidenţiale din Venezuela. Contracandidatul său refuză să recunoască rezultatatele

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/15/nicolas-maduro-venezuela--010.jpg" border="0" alt="Sursa foto: guardian.co.uk" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost declarat învingător la alegerile pentru succesiunea lui Hugo Chavez, cu 50,66 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE). </strong></p>

 


Maduro, în vârstă de 50 de ani, succesor desemnat de fostul lider charismatic înainte de deces, a câştigat scrutinul în faţa candidatului opoziţiei Henrique Capriles, în vârstă de 40 de ani, care a obţinut 49,07 la sută din sufragii, a declarat preşedintele CNE, Tibisay Lucena, afirmând că tendinţa este "ireversibilă".

"Astăzi, putem spune că am avut o victorie electorală justă", a declarat Maduro, moştenitor al defunctului lider charismatic, în faţa unei mulţimi de susţinători reuniţi la palatul prezidenţial din Caracas.


Candidatul opoziţiei din Venezuela, Henrique Capriles, a refuzat, duminică, să recunoască victoria lui Nicolas Maduro la alegerile prezidenţiale, înainte de renumărarea tuturor voturilor din scrutinul organizat după moartea lui Hugo Chavez.

Ultimele Stiri
abonare newsletter