Actualitate

Poliţia turcă a dejucat un atentat Al-Qaida împotriva Ambasaei SUA

<p><strong>Poliţia turcă a destructurat o celulă a reţelei teroriste Al-Qaida care pregătea, potrivit forţelor de ordine, atentate împotriva Ambasadei Statelor Unite din Ankara şi unei sinagogi de la Istanbul, scrie presa turcă vineri. </strong></p>

 


Într-o operaţiune efectuată în februarie la Istanbul şi Corlu (nord-vest), unitatea de luptă împotriva terorismului din cadrul poliţiei turce a arestat 12 persoane, şi anume opt cetăţeni turci, doi azeri şi doi ceceni, şi a confiscat 22 de kilograme de substanţe explozive, a precizat postul de ştiri CNN-Türk.

Documente confiscate în cadrul operaţiunii au dezvăluit că acest grup viza ca ţintă o sinagogă şi muzeu privat Koç, la Istanbul, dar şi ambasada americană din Ankara, potrivit presei turce.


Ambasada Statelor Unite de la Ankara a fost vizată pe 1 februarie de un atentat sinucigaş care a provocat moartea unui agent de securitate privat turc. Acest atentat a fost revendicat de către o mişcare turcă de extremă stânga, Partidul/Frontul Revoluţionar de Eliberarea Poporului (DHKP-C).

Ultimele Stiri
abonare newsletter