Actualitate

Festivalul Electric Castle, “folosit” de autorităţile judeţene pentru a promova Castelul Banffy

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/10/cj m 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj a devenint, începând de miercuri, partenerul de organizare al Festivalului Electric Castle, care se va desfăşura în perioada 21-23 iunie la Castelul Banffy din Bonţida. Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, şi reprezentanţii Boiler Events au semnat astăzi protocolul de colaborare în acest sens. </strong></p>

Parteneriatul urmăreşte promovarea şi punerea în valoare a Castelului Banffy, unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din Bazinul Carpatin, prin creşterea vizibilităţii turistice a domeniului considerat pe vremuri “Versailles-ul Transilvaniei”.


“Suntem convinşi că festivalul va atrage un număr mare de tineri către Castelul Banffy din Bonţida, avem astfel posibilitatea de a promova castelul în rândul clujenilor, ardelenilor şi chiar al străinilor. Este vorba de promovarea unei zone foarte importante a judeţului Cluj. În plus, comunitatea locală va beneficia permanent de pe urma îmbunătăţirii infrastructurii zonei. Ne-am implicat din două motive, unul, susţinem orice manifestare culturală şi doi, este vorba de promovarea acestui obiectiv turistic. Vom aloca şi o sumă de bani pentru această manifestare, nu ne-am hotărât ce sumă vom aloca, alocările de bani se vor face la următoarea şedinţă ordinară de consiliu judeţean”, a spus Uioreanu.

La rândul său, vicepreşedintele CJ, Vakar Istvan, a precizat că evenimentul va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei. “Vrem să atragem numărul de turişti iar acest lucru va creşte şi nivelul serviciilor oferite în acea zonă, este foarte important să scoatem evenimentele din Cluj-Napoca şi să le mutăm în judeţ pentru a promova şi judeţul’, a precizat acesta.


Mihai Păun, unul dintre organizatorii festivalului, a declarat că este primul festival care mută muzica electronică şi live într-un castel. "Încercăm să schimbăm modul în care interacţionăm cu muzica. Este un festival de muzică inovator care să pună în valoare acest castel. Vrem să expunem tinerilor valorile cât şi dinamica din jurul castelului. E necesar să punem castelul într-un context european şi să atragem tinerii", spune Păun.

Hegedüs Csilla, de la fundaţia Transylvania Trust, cea care se ocupă de restaurarea Castelului Banffy a declarat că prin acest festival se va face o promovare a castelului “cu evenimente ieşite din comun”.


„Am fost foarte mult prin Europa şi ştiu că astfel de evenimente au loc chiar şi în imobile UNESCO. Aceste spaţii nu trebuie îngrădite, ci puse în valoare. Vom putea pune Castelul Banffy şi pe un alt segment al populaţiei, adică tinerii, ei vor fi observa utilitatea şi frumuseţea acestui patrimoniu cultural. Bineînţeles că sunt unele rigori pe care tinerii vor trebui să le respecte la festival. Am discutat cu organizatorii ce e voie şi ce nu e voie la castel. Am făcut teste cu ingineri şi pot să vă spun că pereţii vor rezista. Am testat anul trecut la concertul Iris, unde au fost prezenţi 10.000 de oameni. Va fi şi o premieră absolută să avem un camping la castel”, a precizat aceasta.

 


Printre artiştii care vor concerte la Castelul Banffy se numără Morcheeba, Pendulum feat. MC Verse, Fritz Kalkbrenner, James Zabiela, Telepopmusik, Dub Pistols, Şuie Paparude, ROA, Stanton Warriors.


Citeşte şi:


Morcheeba, Stanton Warriors și Orchestra Notes&Ties vin la Bonţida

S-au pus în vânzare biletele pentru festivalul de muzică electronică de la Bonţida


 

abonare newsletter