Actualitate

Valeriu Stoica, audiat ca martor în dosarul privind schimbul de terenuri dintre Becali şi MApN

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/09/valeriu stoica.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, a fost audiat marţi, în calitate de martor, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind schimbul de terenuri dintre George Becali şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN). </strong></p>

Valeriu Stoica a fost chemat în instanţă pentru a da detalii despre un răspuns trimis Armatei, pe vremea când era ministru al Justiţiei, cu privire la regimul juridic al terenului deţinut de MApN.


Fostul ministru a declarat că MApN i-a cerut un punct de vedere în legătură cu regimul juridic al terenurilor aflate în proprietatea publică a statului, iar răspunsul dat de Ministerul Justiţiei nu făcea referire concretă la terenul Armatei, ci privea doar chestiuni generale asupra naturii juridice a bunurilor proprietate publică sau privată a statului.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 16 aprilie.


âOmul de afaceri George Becali şi fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, au fost achitaţi pe 24 mai 2012 de ÎCCJ, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

În acelaşi dosar au mai fost achitaţi Dumitru Cioflină, fost şef al Marelui Stat Major General şi secretar de stat în MApN, şi Ioana Cristina Babiuc, fiica fostului ministru Victor Babiuc.


Motivul invocat în decizie este că infracţiunii îi lipseşte unul dintre elementele constitutive.

abonare newsletter