Actualitate

Instituţiile de cultură clujene, luate cu asalt de elevi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/08/muzeul de arta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 13.300 de elevi au vizitat, în perioada 1-5 aprilie, o serie de instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. </strong></p>

 


„Nu mai puţin de 13.353 de elevi au ales să petreacă o parte din ore, în cadrul Săptămânii Altfel, în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeului de Artă Cluj, Muzeului Octavian Goga Ciucea, Teatrului de Păpuşi Puck, Bibliotecii Judeţene Octavian Goga, Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Şcolii Populare de Arte Tudor Jarda Cluj, instituţii de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Pe lângă expoziţiile şi manifestările înscrise în programul lunii aprilie, instituţiile de cultură anterior amintite au pregătit şi o serie de evenimente special destinate acestei ocazii”, se precizează într-un comunicat transmis luni de CJ Cluj.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a avut 2.602 elevi, din judeţele Cluj, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Mureş.


„Campioană absolută în ceea ce priveşte numărul de vizitatori dar şi de activităţi găzduite a fost Biblioteca Judeţeană Octavian Goga. Aceasta a fost vizitată de nu mai puţin de 4.092 de elevi care au participat la peste 124 de activităţi dintre care amintim întâlnirile organizate în cadrul proiectelor «Să ne cunoaştem oraşul», «Să creştem sănătoşi», «Scriitori români de ieri şi de azi», «Micii ecologişti», «O lume magică în Ludotecă», «Lumea apusă a cavalerilor şi prinţeselor», «Cu cartea la cei mici», lansarea antologiei Octav Pancu-Iaşi «Ţaraundevinerierajoi», concursuri de muzică folk - Pe aripi fragede spre folk, ora poveştilor, prezentări cu tema «Reţelele de socializare şi securitatea on-line», vizionări şi discuţii de film etc”, se menţionează în comunicatul CJ Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, se declară mulţumit de interesul elevilor pentru cultură.


„Succesul de care această manifestare s-a bucurat ne-a confirmat faptul că suntem pe drumul cel bun, că interesul pentru educaţie, cultură, cunoaştere dar şi pentru trecutul şi tradiţiile noastre sunt încă vii. Cei peste 13.000 de elevi participanţi care au decis să ne treacă pragul şi au petrecut câteva ore în cadrul instituţiilor de cultură de sub autoritatea CJ Cluj ne-au întărit convingerea că educaţia formală, primită pe băncile şcolii, trebuie dublată şi completată de cea pe care aceste temple ale culturii trebuie să o furnizeze printr-o ofertă cât mai atractivă şi adaptată publicului ţintă şi vremurilor actuale”, a declarat, în comunicat, Horea Uioreanu.

abonare newsletter