Actualitate

Regina Elisabeta a II-a îşi exprimă tristeţea faţă de moartea lui Margaret Thatcher

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/08/regina elisabeta a2-a.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Regina Elisabeta a II-a</strong> <strong>s-a declarat "tristă" să afle că Margaret Thatcher a murit, în timp ce premierul britanic David Cameron a apreciat că ţara a "pierdut un mare lider", la câteva minute după anunţarea morţii fostului premier.

"Cu o mare tristeţe am aflat despre moartea doamnei Margaret Thatcher. Noi am pierdut un mare lider, un mare premier şi o mare britanică", a spus David Cameron, citat într-un comunicat.


Fostul premier conservator britanic Margaret Thatcher a decedat luni, la Londra, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui atac cerebral, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

"Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral", a declarat lordul Tim Bell.


Regina a aflat cu tristeţe această veste, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat, precizând că ea a trimis un "mesaj de compasiune" familiei lui Margaret Thatcher.

Singura femeie premier din Marea Britanie şi personalitate marcantă a vieţii politice britanice din secolul XX, Margaret Thatcher apărea rar în public.


Bolnavă de Alzheimer şi slăbită fizic, ea nu a mai ieşit public din 2002, la recomandarea medicilor, după ce a fost victima mai multor atacuri cerebrale.

În decembrie, Thatcher a fost spitalizată pentru a fi supusă unei operaţii "minore", conform anturajului său, de eliminare a unei tumori de la vezica urinară.

abonare newsletter