Actualitate

Un clujean care a prejudiciat statul cu peste un milion de euro, trimis în judecată

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/08/tribunalul judecatoria palatul de justitie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, luni, pe clujeanul Alin Sebastian Vele, asociat la SC Mivalis Company SRL Gilău, pentru evaziune fiscală, după ce a prejudiciat statul român cu peste 1,2 milioane de euro din vânzarea a peste 400 de maşini second hand. </strong></p>

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Alin Sebastian Vele, asociat la SC Mivalis Company SRL Gilău, judeţul Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată şi SC Mivalis Company SRL Gilău, persoană juridică, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 18 septembrie 2010 – 31 decembrie 2011, inculpatul Vele Alin Sebastian, în calitate de asociat la SC Mivalis Company SRL, după ce a vândut pe teritoriul României 433 de autoturisme second – hand achiziţionate din ţări din spaţiul intracomunitar, nu a consemnat în actele depuse la administraţia financiară deconturile privind taxa pe valoarea adăugată şi nu a înregistrat în contabilitatea firmei sale veniturile aferente vânzărilor de autovehicule comercializate 19 noiembrie 2010 – 31 decembrie 2011.


“În această modalitate, inculpatul Vele Alin Sebastian a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 5.329.849 lei (echivalentul a aproximativ 1.254.082 euro) reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe venitul suplimentar”, arată procurorii.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj se constituie parte civilă cu suma totală de 6.482.795 lei, reprezentând TVA, impozit pe venitul suplimentar şi penalităţile calculare la aceste sume.


“Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj”, se arată în documentul citat.

abonare newsletter