Actualitate

Regizorul spaniol Juan Jose Bigas Luna a murit

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/07/juan jose bigas luna.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Juan Jose Bigas Luna, unul dintre cei mai celebri regizori spanioli, a murit vineri, la vârsta de 67 de ani, din cauza unui cancer.</strong>


Juan Jose Bigas Luna a contribuit la succesul actorilor Penelope Cruz şi Javier Bardem, distribuindu-i, în anii 1990, în celebrul film "Jamon, Jamon".

Regizorul a devenit cunoscut în Spania pentru filmele sale cu o încărcătură puternic erotică, precum "Bilbao" (1978) şi mai recentul său succes "My Name Is Juani", un lungmetraj din 2006 despre o tânără care îşi părăseşte oraşul natal pentru a trăi la Madrid.

Academia de Film din Spania a declarat pe contul său de Twitter, sâmbătă: "Academia regretă decesul lui Bigas Luna, survenit ieri... Regizorul în vârstă de 67 de ani lucra la următorul său film", o adaptare după un roman de Manuel de Pedrolo.

Bigas Luna a murit în locuinţa sa din Tarragona, oraş situat la nord-est de Barcelona.

Filmul său din 1992 "Jamon, Jamon" nu numai că i-a făcut cunoscuţi pe atunci tinerii Bardem şi Cruz, în prezent căsătoriţi, ci i-a adus regizorului un Leu de Argint la Festivalul de la Veneţia. În 2006, el a fost membru în juriul aceluiaşi festival.

De-a lungul carierei sale, Bigas Luna a lucrat cu cei mai cunoscuţi actori din Spania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter