Actualitate

Nelson Mandela a fost externat: "Va fi îngrijit la domiciliu"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/07/nelson mandela.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a fost externat sâmbătă şi va primi îngrijiri la domiciliu, a anunţat preşedinţia sud-africană într-un comunicat.


Mandela, în vârstă de 94 de ani, a petrecut nouă zile la spital, unde a primit îngrijiri pentru o pneumonie. "El va fi îngrijit, de acum, la domiciliu", anunţă preşedinţia în comunicat.

Decizia de a-l trimite acasă, probabil la reşedinţa sa de la Johannesburg, a fost luată "din cauza unei ameliorări constante şi graduale a stării sale de sănătate", precizează aceeaşi sursă.

Preşedintele Jacob Zuma le-a mulţumit atât medicilor, cât şi "tuturor sud-africanilor şi prietenilor Africii de Sud din lume pentru susţinere".

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1993 a mai fost spitalizat în ianuarie 2011, iar după aceea în decembrie 2012, pentru infecţii pulmonare, legate probabil de sechelele unei tuberculoze contractate în închisoare, pe Insula-închisoare Robben, unde a ispăşit 18 dintre cei 27 de ani de detenţie, în celulele regimului de apartheid.



Citeşte şi:

Nelson Mandela, spitalizat pentru o infecţie pulmonară recurentă



Ultimele Stiri
abonare newsletter