Actualitate

Vezi în ce ţară MEDICII REFUZĂ să opereze PACIENŢI FUMĂTORI

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/05/fumatori.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Uniunea medicilor din Suedia a publicat un comunicat în care anunţă că de acum încolo pacienţii care au viciul fumatului vor fi operaţi doar în cazurile în care intervenţia chirurgicală este necesară pentru salvarea vieţii. </strong></p>

Uniunea medicilor şi Uniunea chirurgilor din Suedia au dat publicităţii o declaraţie comună, în care au informat opinia publică de decizia radicală pe care au luat-o. Începând din primăvara lui 2013, persoanele fumătoare vor fi operate doar în cazul care lipsa operaţiei le va pune în pericol viaţa. În toate celelalte situaţii, pe masa de operaţie vor fi aduşi doar pacienţii care au scăpat de viciul fumatului.


În acelaşi timp, o serie de organizaţii sociale influente din această ţară au cerut interzicerea totală a fumatului începând din 2025 şi implementarea unui program pentru dezobişnuirea forţată a fumătorilor de viciul lor. Astfel, aproape 15% dintre suedezi, cărora le place să se delecteze fumând, s-au pomenit în noua castă a 'intangibililor', notează, vineri, cotidianul rus Novîe Izvestia.

De altfel, trecerea simbolică a fumătorilor suedezi în categoria de “cetăţean de mâna a doua” a avut loc încă în urmă cu cinci ani, când întreaga Suedie urmărea un caz anchetat de Justiţia Ecologică a ţării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter