Actualitate

Coreea de Sud desfăşoară nave cu sisteme de apărare antiaeriană, în faţa unui posibil atac al Phenianului

<p><strong>Marina militară sud-coreeană a desfăşurat vineri în Marea Galbenă şi în Marea de Est două distrugătoare echipate cu sisteme radar Aegis destinate interceptării rachetelor balistice, ca măsură defensivă în faţa unui posibil atac nord-coreean, relatează agenţiile Yonhap şi EFE citând un oficial militar de la Seul.

De asemenea, armata sud-coreeană a plasat în stare operativă sistemul radar de apărare antiaeriană Green Pine şi sistemul de alertă timpurie Peace Eye, alcătuit din patru avioane de recunoaştere Boeing 737 AEW&C.


Această desfăşurare survine în contextul relatărilor că armata nord-coreeană a dislocat rachete cu rază medie de acţiune pe coasta sa de est şi după ce SUA şi-au consolidat supravegherea radar şi măsurile de apărare antiaeriană în regiunea Pacificului în urma ameninţărilor Phenianului.

Potrivit serviciilor de informaţii, rachetele nord-coreene observate din satelit par a fi de tipul Musudan (sau Taepodong-X), ce au o rază de acţiune cuprinsă între 3.000 şi 4.000 de kilometri, astfel că pot lovi instalaţiile militare americane din insula Guam. Această rachetă, prezentată pentru prima dată în timpul unei parade militare la Phenian în anul 2010, nu a fost încă testat de armata nord-coreeană.


Citește și:


Coreea de Nord a transferat o a doua rachetă pe coasta de est


abonare newsletter