Actualitate

Cât costă păşunatul la Cluj-Napoca?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/04/pasune.jpg" border="0" style="border: 0px none; float: left; margin: 2px 5px;" />48 de lei este suma pe cap de bovină pe care fiecare crescător de animale va trebui s-o plătească de săptămâna viitoare pentru a ieşi la păşunat. Consilierii locali vor aproba în şedinţă noile tarife privind taxele de păşunat în municipiul Cluj-Napoca. </strong></p>

Potrivit proiectului, taxele de păşunat pe raza municipiului Cluj-Napoca pe anul 2013 sunt: 48 lei/cap pentru bovine, bubaline, cabaline adulte, 30 lei/cap pentru tineret bovin, bubalin şi cabalin 1-2 ani, 18 lei/cap  pentru tineret bovin, bubalin şi cabalin sub un an, 18 lei/cap pentru ovine şi caprine peste un an şi 8,5 lei/cap pentru tineret ovin şi caprin sub un an.


Sumele încasate din taxele de păşunat precum şi alte venituri de pe păşuni (închirieri de păşuni, recoltare fân, valorificare material lemnos de pe păşunile împădurite) se vor folosi numai pentru lucrări de îmbunătăţire şi exploatare a acestora. Se stabileşte ziua de 1 mai ca dată de începere a păşunatului pentru ovine şi caprine şi 10 mai pentru bovine şi cabaline. Ciclul de păşunat se încheie la data de 1 octombrie 2013 pentru bovine şi cabaline şi 1 noiembrie pentru ovine şi cabaline.

Păşunile aflate în evidenţa Consiliului Local Cluj-Napoca sunt în suprafaţă totală de 152 de hectare, după cum urmează: Coloncioci (50 ha), Tarcea (70 ha) şi Lombul Mic (32 ha).

abonare newsletter