Actualitate

INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Peste 1.400 de persoane, izolate în Buzău. Mai multe case au fost INUNDATE în judeţul Bistriţa-Năsăud

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/04/inundatii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 1.400 de persoane din satele buzoiene Terca şi Ploştina sunt izolate, joi dimineaţă, după ce drumul care leagă cele două localităţi de comuna Lopătari a fost distrus în urma unei viituri produse pe râul Slănic, din cauza ploilor abundente din ultimele ore. </strong></p>

 


Potrivit primarului comunei Lopătari, Vasile Lefter, viitura s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a ploilor abundente, dar şi a topirii zăpezii.

Apele au rupt drumul care leagă localităţile Terca şi Ploştina de centrul comunei Lopătari, astfel că în prezent peste 1.400 de persoane sunt izolate, fără ca ambulanţa sau pompierii să poată ajunge la ei în caz de nevoie.


În judeţul Buzău, plouă de 12 ore, iar cantitatea de precipitaţii înregistrată este semnificativă.

Paisprezece case au fost inundate, iar una afectată de alunecări de teren în judeţul Bistriţa


Paisprezece case din satul Parva, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost inundate joi dimineaţă, iar una a fost afectată de o alunecare de teren, în urma ploilor abundente, însă nicio persoană nu a fost rănită.

Primarul comunei Parva, Ioan Strugari, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în zonă au căzut peste 35 de litri pe metru pătrat, motiv pentru care s-a produs o viitură pe Valea Gătejelor din centrul satului.


El a spus că o altă casă a fost afectată de o alunecare de teren, însă nu se afla nimeni în interior, întrucât proprietarii sunt plecaţi în Spania.

Echipe de pompieri de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Parva, ajutaţi de localnici, au început să scoată apa din gospodării. Totodată, primarul a cerut ajutorul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa care a trimis echipaje la faţa locului.


 

abonare newsletter