Actualitate

Fragmente de craniu şi colţi ai unui animal preistoric, descoperiţi în judeţul Covasna

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/03/craniu animal preistoric.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul Muzeului Depresiunii Baraolt, Demeter Laszlo, a declarat, miercuri, că în zona localităţii Ariuşd au fost descoperite, marţi, fragmente din craniul unui animal preistoric. </strong></p>

 


"În urma eroziunii solului a ieşit la suprafaţă acest schelet de craniu. Un localnic care l-a găsit m-a anunţat despre această descoperire. Este vorba de un fragment de craniu şi doi colţi în lungime de 25 de centimetri şi aproximativ 11 centimetri lăţime", a spus Demeter.

Directorul Muzeului din oraşul Baraolt a explicat că primele date arată că scheletul ar fi aparţinut fie unui mamut, fie unui mastodont, fiind exclusă varianta de a fi rămăşiţele altui animal, având în vedere mărimea colţilor.


Demeter a precizat că urmează ca scheletul să fie analizat de paleontologi.

Un schelet de mastodont aproape intact, care a fost descoperit în urmă cu circa patru ani tot în judeţul Covasna, la cariera de exploatare a lignitului din Racoşul de Sus, se află în prezent la Muzeul Depresiunii Baraolt. Conducerea muzeului vrea să amenajeze o secţie de paleontologie în care să fie expus şi acest mastodont.

abonare newsletter