Actualitate

E.ON Gaz continuă modernizarea reţelei. Lista străzilor pe care se vor efectua lucrările

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/03/eon gaz.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />E.On Gaz Distribuţie continuă lucrările de modernizare a reţelei de gaze naturale, în municipiul Cluj-Napoca fiind în diferite stadii de execuţie proiecte de investiţii în valoare de 39 milioane de lei, pe o lungime a reţelei de circa 92 de kilometri. </strong></p>

E.ON Gaz Distribuţie va realiza din surse proprii, în valoare de peste 25 milioane de lei, lucrări pentru înlocuirea a peste 56 de kilometri de conducte şi branşamente. Aceste investiţii vizează în principal străzile Dâmboviţei, Calea Bucureşti, Maramureşului, Muncitorilor, Tache Ionescu, Dorobanţilor, Piatra Craiului, Poenarilor, Badea Cârţan (fosta Atelierului), Atelierului, Suceava, Metalului, Soarelui, Fabricii de Cărămizi, Morarilor, Aramei, Bartok Bela, Bihorului, Honore de Balzac, J. J. Rouseau, O. Goga, Haţeg, Petuniei, St. Mora, Frantz Liszt, Sigismund Toduţă, Gavril Muzicescu şi P-ta 14 Iulie.


Potrivit unui comunicat de presă, tot în acest an, compania va moderniza circa 35 de kilometri din reţeaua de gaz a municipiului, în principal pe străzile Republicii, Donath, Andrei Mureşanu, Scorţarilor, E. Grigorescu, Alexandru Vlahuţă, Calea Mănăştur, Calea Turzii şi Câmpului, aceste investiţii în valoare  totală de 13,5 milioane lei fiind realizate din surse proprii şi din fonduri europene.

Lucrări de modernizare sunt prevăzute şi pentru municipiile Turda, Dej, Gherla şi Câmpia Turzii unde, pe parcursul anului 2013, vor fi reabilitaţi circa 16 kilometri din reţeaua locală de gaz, valoarea acestor proiecte de investiţii depăşind 1,85 milioane lei.


Investiţii realizate în anul 2012

Anul trecut E.ON Gaz Distribuţie a investit peste 20 de milioane de lei în reţeaua de gaz a judeţului Cluj, fiind modernizaţi aproximativ 85 kilometri din infrastructura judeţeană de distribuţie de gaze naturale.

În Cluj-Napoca au fost modernizaţi, atât din fonduri proprii, cât şi fonduri europene, circa 61 kilometri de reţea, valoarea totală a investiţiilor realizate în municipiu fiind de 18 milioane lei. Lucrările au vizat reţeaua de gaz de pe mai multe străzi din municipiu între care menţionăm Fagului, Detunata, Meseş, Unirii, Făgăraşului, Doinei, Transilvaniei, Spinoasă, Iancu Jianu, Liviu Rebreanu, Heltai, Brâncuşi, Progresului, I. Andreescu, Mecanicilor şi Rahovei.


Proiecte importante de investiţii în reabilitarea reţelei de distribuţie de gaze naturale din judeţul Cluj s-au desfăşurat şi în localităţile Turda, Soporul de Câmpie şi Floreşti, fiind înlocuiţi, în total, circa 23 kilometri din reţea cu conducte şi branşamente din polietilenă.

abonare newsletter