Actualitate

Ce spun reprezentanţii Ursus despre susţinerea Timişoarei în cursa pentru Capitala Culturală Europeană 2021

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/02/fabrica ursus.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Reprezentanţii companiei Ursus Breweries, cei care deţin atât marca Ursus, cât şi marca Timişoreana, au precizat pentru Monitorul de Cluj că sumele investite în evenimentele de promovare ale oraşelor sunt similare, declarând totodată că “ne uităm să existe sprijin echilibrat pentru comunităţile în care suntem prezenţi”. </strong></p>

“Compania Ursus Breweries, care deţine atât marca URSUS, cât şi marca Timişoreana, susţine comunităţile locale în care îşi desfăşoara activitatea, respectiv oraşul Cluj-Napoca şi oraşul Timişoara. Acţiunile de susţinere au la bază protocoale de colaborare cu Primăriile respectivelor orase, prin care se decid, de comun acord, activităţile care vor fi susţinute la nivel local, prin mărcile de bere din portofoliul nostru. Protocolul cu Primăria oraşului Timişoara la care se face referire acum a fost încheiat în 2012, pe o perioada de 3 ani şi prevede susţinerea unui spectru larg de activităţi, cum ar fi şi evenimentele cu caracter local, pe care marca Timişoreana le susţine în mod tradiţional: Serbările Timişoreana, Zilele Timişoarei, festivalul Ruga Bănăţeană, Festivalul Inimilor. S-a discutat de principiu în cadrul protocolului şi sprijinirea unor activităţi legate de participarea oraşului Timisoara în cursa de Capitală Culturală Europeană, fără a agrea un protocol specific cum este cazul celui de la Cluj”, a declarat Diana Klusch, purtător de cuvânt la Ursus.


Potrivit acesteia, în Cluj a fost încheiat un protocol de colaborare cu Primăria Cluj-Napoca încă din mai 2011, pe o perioadă de trei ani, prin care au fost susţinute activităţi precum Zilele Clujului şi manifestările din preajma sărbătorilor de iarnă.

“În plus, faţă de alte evenimente pe care URSUS le susţine în mod tradiţional în Cluj, cum ar fi TIFF, de anul trecut a fost încheiat un acord separat de susţinere a Clujului în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. La începutul acestui an au existat deja discuţii cu reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca pentru prelungirea protocolului de colaborare şi continuam discuţiile în acest sens. Ne uităm să existe sprijin echilibrat pentru comunităţile în care suntem prezenţi, iar sumele investite în astfel de evenimente sunt similare. Ne delimităm, totodată, de orice posibilă interpretare a acţiunilor noastre ca fiind urmarea unor declaraţii exprimate de oameni politici”, a mai precizat Klusch.


 


Citeşte şi:


 

După Ministrul Culturii, compania Ursus susţine Timişoara în competiţia pentru Capitală Culturală Europeană


 


abonare newsletter