Actualitate

Aproximativ 500 de studenţi internaţi în spitale cu toxiinfecţie alimentară

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/02/cantina fsega.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproape 500 de studenţi de la Universitatea Al-Azhar din Cairo au fost internaţi în spital ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare, a anunţat marţi un înalt oficial din domeniul sănătăţii, Khaled el-Khateib, citat de agenţia Associated Press.

Potrivit oficialului citat, toate cele 479 de cazuri de intoxicaţie alimentară provin de la căminele studenţeşti din cartierul Nasr City din Cairo. Persoanele cu simptome de toxiinfecţie alimentară au fost internate în mai multe spitale din Cairo.


Marţi, preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, i-a vizitat pe studenţii internaţi într-unul din spitalele din capitală.

Cazurile de toxiinfecţie alimentară au apărut după ce studenţii au luat luni masa în cămine.


Intoxicaţia alimentară nu este ceva neobişnuit în căminele studenţeşti din Egipt, unde standardele de igienă elementară nu sunt deseori respectate, dar cazurile apărute în aceste zile sunt cele mai numeroase din ultimii ani.

Luni, sute de studenţi scandalizaţi de acest incident au demonstrat în afara căminelor, blocând şosele şi scandând sloganuri împotriva administraţiei universitare.


Studenţii de la Universitatea Al-Azhar au în vedere şi alte proteste marţi în faţa birourilor universitare.

Universitatea aparţine de Moscheea Al-Azhar, cel mai faimos loc de cult sunnit musulman din lume. Pe lângă studii religioase, universitatea oferă specializare în ştiinţe şi discipline umaniste.


Procurorul general al Egiptului a ordonat efectuarea unei anchete în legătură cu acest incident

Ultimele Stiri
abonare newsletter