Actualitate

Elevii care au participat la faza naţională a Olimpiadei de Religie organizată la Cluj, în vizită la Mănăstirea Nicula

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/02/elevi evaluarea nationala capacitate net 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de Religie au susţinut, marţi, la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, proba scrisă, cea mai dificilă din competiţie. </strong></p>

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, le-a urat bun venit la sosirea lor la Cluj-Napoca celor 260 de elevi participanţi la Olimpiadă. Înaltul ierarh le-a spus că ei trebuie să demonstreze că au nu doar temeinice cunoştinţe în materie de religie, dar şi un comportament ales, cu respect pentru semeni, spirit de întrajutorare şi înclinaţie constantă spre fapte bune.

Elevii olimpici vor fi primiţi, miercuri, de stareţul Nicolae Moldovan, la Mănăstirea Nicula - unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc, datând din 1552, centru de spiritualitate şi cultură prin renumitul atelier de pictură de icoane pe sticlă - iar joi vor vizita obiective turistice din Cluj-Napoca. Totodată, elevii olimpici vor lua parte, sub coordonarea voluntarilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, la activităţi de promovare a Facultăţii.

Festivitatea de premiere a olimpicilor se va desfăşura vineri, 5 aprilie, în aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.


 

abonare newsletter