Actualitate

Vezi ce pedeapsă a primit clujeanul care a omorât trei oameni în Floreşti!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/01/clujean inchisoare.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Răzvan Muzuran, tânărul de 20 de ani care a omorât trei oameni în localitatea Floreşti, în noaptea de Revelion, a fost condamnat la închisoare cu executare de către Judecătoria Cuj-Napoca. De asemenea, el trebuie să plătească daune morale în valoare de 463.500 de euro. </strong></p>

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca l-au condamnat, luni, pe Răzvan Muzuran, la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, după ce acesta şi-a recunoscut vina. De asemenea, cu titlu de daune morale, Muzuran va trebui să achite femeii care şi-a pierdut soţul şi fiica în accident suma de 180.000 de euro, mamei celor doi bărbaţi morţi suma de 103.500 de euro, iar cele patru surori ale victimelor vor primi fiecare suma de 45.000 de euro.


Sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

Accidentul a avut loc în noaptea de Revelion, pe strada Horea din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, unde doi bărbaţi de 27 şi 33 de ani şi un copil de 3 ani şi şase luni au fost loviţi de maşina la volanul căreia se afla Răzvan Muzuran. O persoană a decedat în urma impactului, alta a murit imediat după ce a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor, iar fetiţa a ajuns în stare gravă la spital şi nu a mai putut fi salvată.


Tânărul de 20 de ani nu este la primul impact cu legea penală. El a mai fost condamnat la pedeapsa închisorii de un an de zile cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt. Mai mult, este cercetat în alte două dosare, una pentru furt calificat şi una pentru legea circulaţiei, conducere fără permis.

În faţa magistraţilor de la Judecătoria Cluj, Muzuran a susţinut că nu i-a văzut pe cei trei din cauza artificiilor care s-au aprins în faţa lui. În plus, acesta a mai precizat că a consumat doar un pahar de ţuică. Răzvan Muzuran a mai povestit magistraţilor de la Judecătoria Cluj că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat de vecinii care vroiau să-l bată şi că nu a băut decât un pahar cu ţuică în acea seară.


Judecătorii clujeni sunt de părere că Răzvan Muzuran a vrut să se sustragă cercetării penale, după ce a părăsit locul accidentului, fără a acorda primul ajutor victimelor sau a anunţa organele de poliţie, ori ambulanţa.

„Mai mult, inculpatul nu poate invoca starea de şoc în care pretinde că s-ar fi aflat imediat după accident, întrucât acesta a dat dovadă de luciditate, continuându-şi drumul. Mai mult, a abandonat autoturismul şi nici atunci nu a anunţat organele de poliţie prin apelul de urgenţă 112, s-a deplasat  la o pensiune unde au închiriat o cameră pentru a se spăla şi a şterge din urmele accidentului declarând persoanei de la recepţie că a fost implicat într-o bătaie, astfel că acesta nu mai poate invoca scuza că i-a fost frică de persoanele aflate la faţa evenimentului rutier, că i-ar fi bătut. Mai mult, şi-a închis şi telefonul mobil, pentru a nu putea fi localizat şi a nu se putea lua legătura cu el”, mai arată judecătorii clujeni în motivarea deciziei care a stat la baza arestării sale preventive.


“Din mijloacele de probă existente la dosar rezultă că, în data de 31 decembrie 2012, în jurul orelor 23.58, Răzvan Muzuran în timp ce conducea autoturismul marca Fiat Punto, ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie pe drumurile publice, circulând cu o viteză peste limita legală, în condiţiile în care pe stradă se aflau foarte multe persoane în vederea întâmpinării noului an, a lovit în plin trei persoane, doi bărbarţi în vârstă de 27, respectiv 33 de ani şi o fetiţă în vârstă de 3 ani care se afla în braţele tatălui ei, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În urma impactului victimele au fost proiectate pe carosabil la o distanţă de circa 50 – 60 de metri. Faptul că impactul a fost extrem de violent este dovedit şi de avariile autoturismului condus de către inculpat, respectiv bară faţă, mască faţă, far stânga – dreapta, semnalizări, capotă  motor, parbriz, pavilion, oglinda dreaptă laterală”, se mai arată în motivarea instanţei.

 



 

Citeşte şi:

Detalii şocante despre accidentul din Floreşti: după accident s-a oprit, dar imediat a demarat în forţă trecând încă o dată peste corpul fetiţei

 


abonare newsletter