monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Concert educativ pentru elevi, susţinut de Filarmonica de Stat „Transilvania”

Filarmonica de Stat „Transilvania” pregăteşte elevilor un Concert Educativ susţinut de ansamblurile sale, Corul şi Orchestra Simfonică, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa (Republica Moldova) alături de Matei Pop. Concertul va avea loc miercuri, 3 aprilie 2013, de la ora 10, în sala Auditorium Maximum (Casa Universitarilor).

 

Pentru concert ai fost deja rezervate 800 de locuri pentru elevi de toate vârstele, din medii diverse, de la şcoli şi licee din Cluj-Napoca, Aghireş şi Turda.

Această iniţiativă face parte din seria activităţilor culturale din cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” dedicat activităţilor educative extracurriculare în perioada 1-5 aprilie 2013. Filarmonica a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean Cluj în organizarea acestui concert.

Filarmonica de Stat “Transilvania” menţine aceeaşi abordare a acestor concerte, precum cea din stagiunea anterioară, şi anume implicarea tuturor ansamblurilor instituţiei: Cvartetul Transilvan, Corul şi Orchestra Filarmonicii. “Prin acest lucru, încercăm să le trezim micilor spectatori interesul pentru o varietate cât mai mare de genuri muzicale, să îi facem sensibili nu numai la genul simfonic sau la cel coral “a cappella”, ci şi la muzica de cameră. Este, de fapt, o alternativă cu care vine o instituţie de cultură la ceea ce oferă astăzi, în exces, televiziunea sau jocurile pe calculator “, au explicat reprezentanţii instituţiei.