monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Păcăleală de 1 aprilie: site-ul YouTube anunţă că se va închide

Site-ul YouTube a respectat tradiţia păcălelilor de 1 aprilie, anunţând că se va închide, duminică, şi că a ales un juriu care va desemna, peste 10 ani, cel mai bun videoclip publicat de la lansarea acestei platforme, informează AFP.

 

Într-un videoclip ce are o durată de 3 minute şi 32 de secunde, intitulat "YouTube pregătit să aleagă un învingător", postat pe site, directorul general al YouTube, Salar Kamangar, a anunţat că această platformă online se va închide la sfârşitul zilei, înainte de a lansa un concurs pentru desemnarea celui mai bun videoclip postat vreodată aici.

"Suntem foarte aproape de final. Astăzi, la miezul nopţii, YouTube.com nu va mai accepta noi contribuţii. După opt ani extraordinari, este timpul să revedem tot ce a fost postat şi să selectăm un învingător", spune Tim Liston, directorul acestui "concurs".

"Nu este vorba de un concurs de popularitate. Videoclipul piesei «Gangnam Style» (peste 1 miliard de vizualizări, n.r.) are la fel de multe şanse să câştige ca alte clipuri vizionate de doar 40 de persoane, în care un bărbat oferă mâncare unor raţe", a adăugat Salar Kamangar.

Câteva "celebrităţi" de pe YouTube - ale căror videoclipuri au făcut senzaţie în epocă după ce au fost postate pe site - au apărut în acest video creat special pentru 1 aprilie. Cu toţii spun că speră să câştige concursul şi să intre în posesia premiului rezervat învingătorului: un player mp3 şi un cec de 500 de dolari reprezentând sprijin financiar pentru o viitoare producţie video.